Medvědí česnek - na uskladnění

Medvědí česnek používám do pomazánek, na ozdobu brambor, ale také jen na namazaný chléb. Je výborný a zdravý. Autor: Lenulka

Přidal:LENULKA, 29.4.2016
Kategorie: Zavařeniny
Medvědí česnek - na uskladnění

Suroviny

Suroviny :
medvědí česnek

Postup přípravy

  1. Jednotlivé listy medvědího česneku důkladně omyjeme a osušíme. Potom ho nakrájím na nudličky a dám do důkladně vymytých a usušených lahví. Můžeme lehce stlačit .Naplníme je až po okraj.
  2. Láhve musí být se šroubovacím uzávěrem, aby česnek nebylo při skladování cítit.
  3. Uchováváme v lednici a postupně odebírám - vydrží asi 3 týdny jako čerstvý.
  4. Větší množství dávám do mražáku. Pro potřebu si vždy odsypu a zbytek vrátím zpět.
  5. Medvědí česnek používám do pomazánek, na ozdobu brambor, ale také jen na namazaný chléb. Je výborný a zdravý.