Medvědí tlapky

Tradiční vánoční pečivo. Mňam!

Přidal:admin, 22.12.2014
Kategorie: Vánoční cukroví, Chuťovky, Koláče, cukroví, Vánoce
Medvědí tlapky

Suroviny

Budeme potřebovat (cca 50 ks):
50 gčokoláda na vaření
2 lžícesmetana
troškumuškátový oříšek
200 gmáslo
100 gmoučkový cukr
150 gmleté mandle
300 ghladká mouka
Na zdobení:
200 ghořká čokoláda
100 gmáslo
4 - 5 lžicolej
50 gbílá čokoláda

Postup přípravy

  1. K čokoládě si přidáme smetanu a necháme ji rozpustit. Přidáme nastrouhaný muškátový oříšek a promícháme.
  2. Máslo s cukrem vymícháme do hladké pěny, přidáme čokoládovou směs, mouku, mandle a vyhnete hladké těsto. Těsto si necháme odstát v lednici minimálně půl hodinu.
  3. Troubu si předehřejeme na 200 stupňů a připravíme si formičky. Formičky vymažeme máslem a plníme je připraveným těstem.
  4. Pečeme je cca 15 minut. Když máme tlapky upečené, necháme je ve formičkách vychladnout a následně je chladné vyjmeme z formičky.
  5. Na zdobení můžeme použít pouze práškový cukr nebo můžeme je obalit v čokoládové polevě (máslo s hořkou čokoládou rozpustíme nad párou a přidáme olej). Bílou čokoládou dozdobíme drápky. Dobrou chuť!