Měkkoučké a jemné pečivo s přidáním sušeného mléka

Měkkoučké a jemné pečivo. Tajemstvím měkkého těsta, které připomíná pavučinu je sušené mléko. Vyzkoušejte a uvidíte, že jiné už připravovat nebudete.

Přidal:admin, 4.1.2016
Kategorie: Moučníky
Měkkoučké a jemné pečivo s přidáním sušeného mléka

Suroviny

500 mlteplá voda
65 gsušené mléko
12 gsušené droždí
800-900 g hladká mouka
50 gkr. cukr
1,5 lžičkysůl
75 grozpuštěné máslo
1 ksvejce
50 gmásla na pomazání

Postup přípravy

  1. Sušené mléko rozpustíme v teplé vodě, přidáme rozpuštěné máslo a promícháme.
  2. V druhé misce smícháme droždí, prosátou mouku, cukr, sůl, vajíčko a postupně přiléváme teplou vodu s máslem a mlékem.
  3. Zpracujeme hladké těsto, které necháme zakryté utěrkou kynout cca 50-60 minut.
  4. Po vykynutí těsto rozválíme na hrubší plát a potřeme ho máslem. Nakrájíme na menší obdélníky, které srolujeme do role.
  5. Přeložíme je na papírem vyložený plech na pečení a necháme 30 minut kynout. Troubu vyhřejeme na 200 stupňů a pečeme cca 20 minut.
  6. Rolky můžete naplnit různými surovinami podle vlastní chuti, ať už sladkou nebo slanou náplní, šunkou, sýrem, ...

Zdroj: Coolinarika