Měkoučké koláčky s lískooříškovým krémem

Tyto koláčky je dobré připravit pár dny předem, aby sušenka změkla a spojila se s oříškovým krémem.

Přidal:admin, 2.11.2015
Kategorie: Moučníky
Měkoučké koláčky s lískooříškovým krémem

Suroviny

Sušenky:
150 gmáslo
250 ghladká mouka
100 gmleté lískové oříšky
100 gmoučkový cukr
1 bal.vanilkový cukr
1 ksvejce
Krém:
100 gmleté lískové oříšky
100 gmáslo
100 gmoučkový cukr
1 lžícerum
Na ozdobu:
4 lžícemarmeláda
1 lžícerum
100 gcelé lískové oříšky
moučkový cukr na posypání

Postup přípravy

  1. Mouku smícháme s cukrem, s nakrájeným máslem, mletými lískovými oříšky a vajíčkem. Důkladně zpracujeme hladké těsto, které odložíme na hodinku do lednice.
  2. Troubu předehřejeme na 175 stupňů a připravíme plech na pečení, který vyložíme pečícím papírem.
  3. Těsto rozválíme na tenký plát, ze kterého vykrájíme kolečka a poklademe je na plech. Dáme péct na cca 8-10 minut.
  4. Máslo utřeme s cukrem a rumem do pěny, přidáme mleté lískové oříšky a ještě jednou krátce prošleháme.
  5. Každé druhé kolečko potřeme náplní a slepíme čistým kolečkem.
  6. Marmeládu s rumem ohřejeme a odstavíme. Na každý koláček malou lžičkou navrstvíme ohřátou marmeládu, položíme celý lískový oříšek a odložíme na tmavé místo do krabičky. Nejlepší je nechat koláčky odpočívat 2-4 dny, tehdy krásné změknou. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem.

Zdroj: Coolinarika