Měkoučké medové šneky

V jednoduchosti je krása a samozřejmě v tomto případě i chuť. Vynikající měkké, nadýchané medové těsto, nádivka z kardamonu a pomerančové kůry.

Přidal:admin, 7.11.2015
Kategorie: Moučníky
Měkoučké medové šneky

Suroviny

Těsto:
55 gmáslo
120 mlmléko
60 mlmed
1 bal.sušené droždí
1 lžícekr. cukr
60 mlhorká voda
1 ksvejce
500 gpolohrubá mouka
1 lžičkasůl
Nádivka:
100 ghnědý cukr
1 lžičkamletý kardamon
1 lžícenastrouhaná pomerančová kůra
1 bal.vanilkový cukr
Na potření:
4 lžícerozpuštěné máslo

Postup přípravy

  1. Rozpustíme máslo, přidáme mléko a med. Mícháním hmotu spojíme.
  2. V druhé misce smícháme droždí s cukrem, zalijeme ho horkou vodou a necháme 5 minut odstát. Potom přidáme máslo s mlékem a medem, rozšlehané vajíčko a postupně přidáme mouku smíchanou se solí. Vyhneteme hladké těsto, které necháme kynout zakryté utěrkou 1 hodinu.
  3. Hnědý cukr smícháme s kardamonem, pomerančovou kůrou a vanilkovým cukrem.
  4. Vykynuté těsto rozdělíme na polovinu a rozválíme na pomoučené pracovní desce do obdélníku (cca 25 x 30 cm). Těsto potřeme rozpuštěným máslem, posypeme nádivkou a srolujeme.
  5. Ostrým nožem nakrájíme na 2,5-3 cm kousky, které ukládáme na papírem vyložený plech tak, aby zůstal mezi nimi volný prostor. Zakryjeme utěrkou a necháme kynout cca půl hodinu.
  6. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů cca 25 minut.

Zdroj: Coolinarika