Milky way řezy

Jednoduché mléčné řezy, které připravíte do půl hodiny.

Přidal:admin, 2.5.2016
Kategorie: Moučníky
Milky way řezy

Suroviny

Těsto:
5 ksvejce
5 lžicpolohrubá mouka
3 lžícekakaa
5 lžickr. cukr
1 bal.vanilkový cukr
1/2 bal.prášek do pečiva
Krém:
1 bal.želatina
250 mlsmetana ke šlehání
1 bal.vanilkový cukr
2 lžícemed
125 mlmléka
1 bal.Smetafix
podle chutivanilková esence

Postup přípravy

  1. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme mouku a kakao. Promícháme a pomalu přidáváme sníh. Těsto navrstvíme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme při teplotě 180 stupňů cca 20 minut. Upečené necháme vychladnout a překrojíme na polovinu.
  2. Smetanu vyšleháme do tuhé šlehačky spolu se Smetafixem, medem a vanilkovým cukrem. Želatinu připravíme podle návodu na obalu, přidáme ji do mléka a promícháme. Přidáme vanilku a mléko a postupně přidáváme vyšlehanou šlehačku. Krém odložíme do chladničky na 5 minut a poté ho natřeme na pláty těsta, které spolu slepíme.
  3. Ozdobíme podle vlastní fantazie a podáváme.

Zdroj: Coolinarika