Mini bačkůrky s oříškovou náplní

Jemné, křupavé pečivo plněné oříšky.

Přidal:admin, 6.5.2016
Kategorie: Chuťovky
Mini bačkůrky s oříškovou náplní

Suroviny

Těsto:
200 gmáslo
200 gsmetanový sýr
100 gkr. cukr
2 ksžloutky
450 ghladká mouka
špetkasůl
1 kscitron - kůra
Náplň:
350 gmleté vlašské ořechy
2 ksbílky
1 bal.vanilkový cukr
3 lžícekr. cukr
moučkový cukr na posypání

Postup přípravy

  1. Máslo pokojové teploty utřeme s cukrem a žloutky do pěny, přidáme smetanový sýr nebo jemný tvaroh a citronovou kůru. Postupně přidáváme prosátou mouku a zpracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a odložíme do lednice na půl hodinu.
  2. Bílky utřeme vidličkou spolu s kr. cukrem, přidáme ořechy a vanilkový cukr.
  3. Těsto rozválíme na pomoučené pracovní desce na tenký plát (cca 2-3 mm tlustý) a pomocí okrouhlé formičky vykrájíme kolečka.
  4. Na každé kolečko uložíme ořechovou nádivku a přendáme kraje do středu. Vidličkou přitlačíme střed a přendáme na papírem vyložený plech na pečení. (Aby se během pečení těsto neotevřelo, pomůžeme si vodou, do které jsme přidali cukr (1 lžička cukru, 2 lžičky vody) a spoj slepíme.)
  5. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 200 st. dozlatova.
  6. Upečené necháme vychladnout a posypeme moučkovým cukrem.

Zdroj: Coolinarika