Mini pizzy z kynutého těsta bez kynutí

Kynuté těsto, které není třeba nechat kynout na teplém místě, ale můžete s ním rovnou pracovat.

Přidal:admin, 23.11.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Mini pizzy z kynutého těsta bez kynutí

Suroviny

Těsto:
600 ghladká mouka
1 bal.prášek do pečiva
10 gčerstvé droždí
1/2 lžičkykr. cukr
1/2 lžičkysůl
50 gmáslo
100 mlzakysaná smetana nebo bílý jogurt
250 mlvoda
2 lžíceolivový olej
Na vrch:
šunka
sýr
rajčatový protlak
oregano
olivy ...

Postup přípravy

  1. Mouku smícháme s práškem do pečiva a nasypeme ji na pracovní desku. Do středu uděláme důlek, rozdrobíme droždí, přidáme cukr a trochu vlažné vody. Chvíli počkáme, aby vzešel kvásek a přidáme sůl, máslo, olej, smetanu nebo jogurt a postupně přiléváme zbylou vodu. Zpracujeme hladké těsto, které rozdělíme na 10 stejných částí.
  2. Každou část zpracujeme do placky a pomocí poháru uděláme do středu důlek. Potřeme ji rajčatovým protlakem, posypeme oreganem, položíme plátek šunky, posypeme strouhaným sýrem, poklademe olivy nebo různé jiné suroviny, které vám nejvíce chutnají.
  3. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů (funkce ventilátor) cca 20 minut.

Zdroj: Coolinarika