NejRecept.cz Dezerty Moučníky Minipavlova se šlehačkou
Minipavlova se šlehačkou
Recept Minipavlova se šlehačkou
Petra H Petra H    ·   1.3.2018

Minipavlova se šlehačkou

Pekla jsem kamarádce na oslavu a sklidily velký úspěch. Ještě dobře, že jsem nafotila pár fotek, abych se s receptem věděla podělit. Nebojte se, i když to vypadá složitě, opak je pravdou :) Zdobila jsem čokoládou, kterou jsem lila na bublinkovou fólii. Někde na internetu jsem viděla návod a tak jsem vyzkoušela. Vyšlo to na jedničku. Autor: Petra

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Základ:

4 ks
bílky
200 g
cukr krupice
1 kávová lžička
octa
1 polévková lžíce
kukuřičného škrobu

Krém:

250 ml
rostlinné šlehačky
2 lžíce
kakaa
cukr podle chuti
Postup receptu
Vytisknout
  1. Bílky vyšleháme s cukrem do tuhého sněhu. Já šlehám ve vodní lázni, aby byl sníh krásně tuhý a cukr rozpuštěný.
  2. Potom vyndáme z vodní lázně a vmícháme ostatní suroviny. Hmotu dáme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a na plech vyložený pečícím papírem nastříkáme kolečka o průměru asi 5 - 6 cm tak, aby byly uprostřed duté - asi 3 patra.
  3. Troubu si předehřejeme na 150 stupňů, po vložení plechu snížíme teplotu na 140 stupňů a pečeme 15 minut, pak snížíme na 130 stupňů a pečeme 75 minut. Při pečení troubu neotvírat a po dopečení je nejlepší nechat v troubě vychladnout.
  4. Plníme pařížskou šlehačkou a zdobíme dle vlastní fantazie nebo jako já, do šlehačky kakao a cukr.
Komentáře k receptu
Lenka Lenka    ·   16.5.2020   ·   Odpovědět   ·  

Tohle je opravdový luxus a dá se říci jednoduchý byť vypadá luxusně 👍

NejLucka NejLucka    ·   18.5.2020   ·   Odpovědět   ·  

díky :)

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář