Moc dobré točené pečené buchty

Vynikající měkkoučké pečené buchty, které se krásně oddělují od sebe po upečení. Můžete je i naplnit - sladkou nebo slanou náplní.

Přidal:admin, 7.2.2016
Kategorie: Moučníky
Moc dobré točené pečené buchty

Suroviny

1 kostkadroždí
3 lžícekr. cukr
300 mlmléka
200 mlvoda
800 ghladká mouka
200 gmáslo
100 gmoučkový cukr

Postup přípravy

  1. 100 ml mléka ohřejeme, přidáme 3 lžíce cukru a kostku droždí. Necháme vzejít kvásek.
  2. 400 g hladké mouky, kvásek, 200 ml mléka, 200 ml vody smícháme, postupně přidáváme zbylou mouku a zpracujeme těsto, které se nebude lepit na stěny misky.
  3. Necháme kynout na teplém místě půl hodiny zakryté utěrkou a pak z těsta oddělujeme menší kousky, které zpracujeme do kuličky, kuličku rozválíme na tenký obdélník, který můžete potřít libovolnou nádivkou (marmeláda, ořechy, tvaroh, nutella, čokoláda), ale nemusíte a stočíme do buchty.
  4. Ukládáme na plech, který jsme vymazali olejem těsně k sobě.
  5. 200 g másla rozpustíme, přidáme 100 g moučkového cukru a polijeme naskládané buchty v plechu.
  6. Necháme kynout 20 minut a vložíme do trouby - teplota 200 stupňů a pečeme 20 minut.

Zdroj: Coolinarika