Motýlky z kynutého těsta se zeleninou

Už nemáte chuť na tradiční pizzovníky - šunka, sýr a kukuřice? Připravte si motýlky se zeleninou z kynutého těsta. Mňam!

Přidal:admin, 28.1.2015
Kategorie: Moučníky, Chuťovky
Motýlky z kynutého těsta se zeleninou

Suroviny

Těsto:
500 gpolohrubá mouka
25 gdroždí
1 lžičkakr. cukr
300 mlmléka
2 lžičkysůl
50 gmáslo
Náplň:
100 gsmetanový (tavený) sýr
špetkasůl
špetkamuškátový ořech
50 ghrášek
1 ksčervená cibule
150 gkukuřice
1/2 ksčervená paprika
pažitka
100 gsýr
Dále budeme potřebovat:
1 ksžloutek
1 lžičkasezamová semínka
2 lžícemléko

Postup přípravy

  1. V 100 ml mléce si rozpustíme cukr, přidáme droždí a uděláme si kvásek. V misce si smícháme mouku, sůl, rozpuštěné máslo, zbylé mléko a následně přidáme kvásek. Zpracujeme hladké těsto, které si necháme na teplém místě vykynout (cca 1 hodinu).
  2. Když chceme použít čerstvý hrášek a ne konzervovaný, tak si ho dáme do vody uvařit. Cibuli si nakrájíme na malé kostičky, papriku také a pažitku si na jemno nasekáme.
  3. Vykynuté těsto si na pracovní desce rozválíme, potřeme taveným sýrem, osolíme, posypeme nastrouhaným muškátovým oříškem a naskládáme cibuli, hrášek, kukuřici, papriku a posypeme pažitkou. Na vrch si navrstvíme na hrubo nastrouhaný tvrdý sýr. Opatrně srolujeme a nožem si nakrájíme plátky (krájíme do tvaru trojúhelníku) a do středu každého trojúhelníku si pomocí vařečky uděláme jemný otisk.
  4. Ukládáme na plech, který jsme si vystlali papírem a potřeme rozšlehaným žloutkem, posypeme sezamovými semínky. Necháme na teplém místě kynout cca půl hodinu.
  5. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 20 minut. Horké potřeme mlékem a zakryjeme utěrkou. Dobrou chuť!

Zdroj: Nosalty