Mraky se žloutkovým krémem a šlehačkou

Základem je během pečení troubu neotvírat, jinak budete mít nížinu, a ne hory :-)))) Autor: Naďa I. (Rebeka)

Přidal:rebeka, 18.4.2016
Kategorie: Moučníky
Mraky se žloutkovým krémem a šlehačkou

Suroviny

Na těsto:
250 mlvody
150 g100% tuku nebo sádla
150 ghladké mouky
1/2 lžičkysoli
6 ksvajec
Na krém:
250 gmásla
100 gmoučkového cukru
2 lžícerumu
700 mlvody
100 gsušeného polotučného mléka
3 bal.vanilkové pudinky Originál Dr.Oetker
1 bal.vanilkový cukr s pravou vanilkou (Dr.Oetker)
3 ksžloutky
2 bal.šlehačky Olé

Postup přípravy

  1. Do hrnce nalejeme studenou vodu, přidáme tuk, sůl a necháme tuk rozpustit. Jakmile voda vře, za stáleho a intenzivního míchání vsypeme mouku a "odpalujeme" tak dlouho, dokud se těsto nelepí na vařečku ani stěny hrnce. To trvá cca 7 až 10 minut. Těsto necháme vychládnout. Pak po jednom vařečkou a důkladně zapracujeme vejce.
    Připravíme si dva klasické (nízké) plechy na pečení, které vymažeme sádlem, poté vlejeme studenou vodu a tu zase vylijeme. Těsto spravedlivě rozdělíme na poloviny a za pomocí stěrky rozetřeme v tenké vrstvě na plechy. Vložíme do trouby vyhřáté na 250 st. a pečeme do růžova přibližně 7 minut. Během pečení troubu neotvíráme, jinak budeme mít nížinu, a ne hory :-))))). Těsto necháme vychládnout a mezitím si připravíme krém.
  2. Máslo s moučkovým cukrem a rumem vyšleháme do bílé pěny. Do hrnce nalejeme 400 ml vody, přidáme vanilkový cukr a přivedeme k varu. Ve zbytku vody rozmícháme pudinkové prášky, sušené mléko a žloutky. Tuto směs nalejeme do vroucí vody a vaříme jako klasický pudink. Vložíme do studené vody a za občasného míchání necháme zcela vychladnout. Tuto směs pak po částech přidáme do ušlehaného másla. Na jednu placku rozetřeme žloutkový krém, na ten ušlehané šlehačky a to vše překlopíme druhou plackou. Abychom ji z plechu znáze dostali, vezmeme si na pomoc dortový nůž, kterým opatrně "podebíráme" upečenou placku. Necháme přes noc ztuhnout v lednici. Povrch poprášíme moučkovým cukrem.

Autor: Naďa I. (Rebeka)