Mrkvové rohlíčky

Kynuté těsto, mrkvová nádivka (nádivku můžeme nahradit - podle chuti). Autor: Romča

Přidal:Romča Važa, 10.6.2015
Kategorie: Moučníky
Mrkvové rohlíčky

Suroviny

400gpolohrubé mouky
dle chutisůl a pepř
asi 200 mlvlahého mléka
50 mlrostlinného oleje
1 sáčeksušeného droždí
Mrkvová náplň
asi 1/2 kgnahrubo nastrouhané mrkve
trochucitronové šťávy
dle chutisůl a pepř
plátekmásla

Postup přípravy

  1. Mouku smícháme se solí a pepřem, přidáme mléko a olej a kvásek , který připravíme do hrnečku z droždí, špetky cukru a trošky vlahého mléka-necháme asi 5 minut vzejít.
  2. Propracujeme těsto a necháme vykynout. Rohlíčky naplníme podušenou mrkví a potřeme žloutkem, posypeme kmínem a necháme ještě chvíli na plechu kynout. Pak vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 180-200 stupňů dozlatova.
  3. Mrkvová náplň: 
    Mrkev nastrouháme nahrubo a dáme na rozpuštěný plátek másla, zakapeme citronem , osolíme , opepříme a trochu podlijeme vodou, dusíme doměkka.