Nadýchaná třešňová bublanina

Další skvělý recept na nadýchanou a vláčnou sladkou pochoutku. Ne příliš těžký dezert - třešňová bublanina. Podáváme ke kávičce. Dobrou chuť!

Přidal:admin, 13.2.2015
Kategorie: Koláče, cukroví, Moučníky
Nadýchaná třešňová bublanina

Suroviny

Budeme potřebovat: (1 šálek = 200 ml)
5 ksvejce
1,5 šálkukr. cukr
1 šálekbílý jogurt
1 šálekolej
2 šálkypolohrubá mouka
1/2 bal.prášek do pečiva
500 gtřešně
moučkový cukr na posypání

Postup přípravy

  1. Bílky od žloutků oddělíme. Bílky si vyšleháme na tuhý sníh a postupně přidáváme cukr. Když máme hustou pěnu přidáváme jeden žloutek po druhém a za každým důkladně vymícháme.
  2. Nakonec přidáme jogurt, olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva a spojíme.
  3. Takto připravené těsto si navrstvíme na plech, který jsme si vymazali tukem a vysypali hrubou moukou. Poklademe třešně.
  4. Takto připravenou bublaninu si dáme péct do předem vyhřáté trouby nejdříve na 200 stupňů (cca 10 minut) a následně teplotu snížíme na 180 stupňů a pečeme dalších 15 - 20 minut.
  5. Bublaninu necháme vychladnout a vrch posypeme moučkovým cukrem. Dobrou chuť!

Zdroj: Coolinarika