Nadýchané houstičky z Vysočiny

Nadýchané houstičky z Vysočiny od Barušky.

Přidal:Baruska, 9.5.2016
Kategorie: Pečivo
Nadýchané houstičky z Vysočiny

Suroviny

Těsto:
375 ghladké mouky
16 gdroždí
250 mlvlažné vody
2,5 lžíceoleje
1 lžičkacukru
1 a 1/4 lžičkysoli

Postup přípravy

  1. Ze všech uvedených surovin vypracujeme hladké těsto, v případě potřeby dosypeme mouku a necháme asi hodinu kynout. Rozpálíme si troubu na cca 200st.
  2. Po vykynutí z těsta vyválíme hada, rozdělíme na 8 stejných kousků /já odvažuji/ a tvarujeme bochánky. Ty necháme ještě 15 minut odpočinout. Následně vytvořené houstičky /raženkou/ necháme 30-45 minut dokynout na plechu.
  3. Před pečením pocákáme vodou, posypeme kmínem, mákem, co máme rádi a dáme péct do vyhřáté trouby. Troubu můžeme i zapařit. Pečeme asi 15 minut do zlatova.