NejRecept.cz Pečivo Nadýchané houstičky z Vysočiny
Nadýchané houstičky z Vysočiny
Recept Nadýchané houstičky z Vysočiny
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Baruska    ·   9.5.2016

Nadýchané houstičky z Vysočiny

Nadýchané houstičky z Vysočiny od Barušky.

Suroviny

Těsto:

375 g
hladké mouky
16 g
droždí
250 ml
vlažné vody
2,5 lžíce
oleje
1 lžička
cukru
1 a 1/4 lžičky
soli
Postup receptu
Vytisknout
  1. Ze všech uvedených surovin vypracujeme hladké těsto, v případě potřeby dosypeme mouku a necháme asi hodinu kynout. Rozpálíme si troubu na cca 200st.
  2. Po vykynutí z těsta vyválíme hada, rozdělíme na 8 stejných kousků /já odvažuji/ a tvarujeme bochánky. Ty necháme ještě 15 minut odpočinout. Následně vytvořené houstičky /raženkou/ necháme 30-45 minut dokynout na plechu.
  3. Před pečením pocákáme vodou, posypeme kmínem, mákem, co máme rádi a dáme péct do vyhřáté trouby. Troubu můžeme i zapařit. Pečeme asi 15 minut do zlatova.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář