Nakládaný česnek bez zavařování, který využijete během celého roku a je jako čerstvý

Vynikající nakladaný česnek, který víte použít do různých jídel jako ochucovadlo nebo i jako doplněk k jídlu. Hodí se i do marinády, do omáček, do polévek, no prostě všude. Takto připravený česnek si zachová svou chuť, vitamíny a množství živin, které našemu tělu prospívají. Obvykle se stává, že česnek nám ve sklepě nebo v komoře chytí plíseň nebo zvlhne a takto budete mít jistotu, že veškerou úrodu spotřebujete.

Přidal:admin, 28.6.2017
Kategorie: Zavařeniny
Nakládaný česnek bez zavařování, který využijete během celého roku a je jako čerstvý

Suroviny

1 celá sklenice česnek
1 lvoda
70-80 gsůl
150 gkr. cukr
250 mlocet
8-10 kuličekpepř
2-3 ksbobkový list

Postup přípravy

  1. Hlavičky česneku očistíme, omyjeme pod tekoucí vodou a necháme na utěrce vyschnout. Načistíme tolik česneku, aby nám vešel do jedné 7 dcl láhve až po vrch.
  2. Mezi česnek vložíme i bobkový list, pepř a připravíme si nálev.
  3. Horkou vodou zalijeme sklenice s česnekem a uzavřeme. Necháme stát 20 minut a po 20 minutách vodu slijeme zpět do hrnce. Přidáme sůl, cukr a necháme sevřít. Když voda vře, přidáme ocet a promícháme.
  4. Takto připravený nálev znovu nalijeme do sklenic s česnekem a pořádně uzavřeme víčkem.
  5. Otočíme dnem vzhůru, necháme vychladnout a odložíme do komory.

Zdroj: Xcook