Nakládaný česnek v sladce slaném nálevu

Marinovaný/nakládaný česnek v jemně pikantním, sladce slaném nálevu.

Přidal:admin, 20.9.2015
Kategorie: Chuťovky
Nakládaný česnek v sladce slaném nálevu

Suroviny

Budeme potřebovat:
400 gčesnek
500 mljablečný džus
200 mljablečný ocet
1 lžičkamořská sůl
1 lžičkapepř (kuličky)
2 ksbobkový list
3 větvičkytymián
1/2 kscitron - kůra
2 lžícekr. cukr
2 kschilli paprička

Postup přípravy

  1. Česnek pooddeľujeme a zalijeme ho vařící vodou na 1-2 minuty. Očistíme ho.
  2. Ve druhé misce smícháme všechny suroviny kromě česneku a dáme vařit na mírný oheň cca po dobu 5 minut.
  3. Česnek znovu zalijeme vařící vodou a vaříme cca 2-3 minuty. Po 2-3 minutách ho prohodíme do nálevu a vaříme další 3 minuty.
  4. Česnek odstavíme a přelijeme do sklenic, pořádně uzavřeme a vložíme do velkého hrnce. Zakryjeme utěrkou nebo ručníkem a necháme vychladnout.
  5. Nejlepší je konzumovat česnek cca po 1 týdnu. Tehdy se všechny chutě propojí. Skladujeme v tmavých a chladných místnostech. Takto připravený česnek vydrží v komoře i 1 rok. Po otevření ho třeba zkonzumovat do 3-4 týdnech (skladujeme již v chladničce).
  6. Z uvedených surovin zavaříte česnek do dvou 1/2 l sklenic, případně si můžete česnek dát do menších lahví.

Zdroj: Coolinarika