Nakládaný hermelín

Nakládaný hermelín. Autor: sonizna

Přidal:sonizna, 24.11.2015
Kategorie: Chuťovky, Pomazánky
Nakládaný hermelín

Suroviny

750 mlolej rostlinný
6 kshermelín
2 kspaprika červená
3 kscibule
6 lžicgrilovací koření
2 ksfeferonka
12 ksnové koření
12 kspepř celý
3 ksbobkový list
6 stroužkůčesnek

Postup přípravy

  1. Hermelín si nakrájíme na tlustší plátky.
  2. Cibuli, chilli papričku a papriku nakrájíme na plátky.
  3. Do nádoby, kde budou hermelíny zrát, nalijeme na spodek trochu oleje a naskládáme první vstrvu hermelínu. Posypeme je grilovacím kořením, přidáme bobkový list, utřený česnek, část nového koření a pepře. Přidáme vrstvu cibule chilli papričky a papriky a zalijeme trochou oleje. Takto vrstvíme do spotřebování surovin.
  4. Olej by měl vystačit na zalití všech hermelínů (všechny musí být ponořené). Uzavřeme je víčkem a necháme nejméně týden zrát v lednici.
  5. Podáváme s čerstvým pečivem.