NejRecept.cz Část dne Oběd Nejchutnější způsob jak připravit květák bez smažení
Nejchutnější způsob jak připravit květák bez smažení
Recept Nejchutnější způsob jak připravit květák bez smažení
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Marta Mlyn    ·   9.5.2017

Nejchutnější způsob jak připravit květák bez smažení

Květák je vynikající zelenina, kterou jsem zvykla připravovat pouze smažením. Klasicky jsem ho obalila v trojobalu (hladká mouka, rozšlehaná vajíčka a strouhanka) a vysmažila v rozpáleném oleji dozlatova. Hledala jsem na internetu různé inspirace jak připravit květák, protože jsme doma neměli vůbec chuť na smažený a našla jsem tento recept, který jsem si trochu poupravila podle sebe a vznikl nejlepší květák, jaký jsem kdy jedla. Je opravdu křupavý a připravený bez smažení. Autor: Marta

Sdílet na Facebooku
Suroviny
1 ks
menší květák
2/3 šálku
strouhanka
1/2 šálku
strouhaný sýr
2 stroužky
česnek
1 lžičku
červená mletá paprika
2 ks
vejce
podle chuti
sůl a pepř
podle potřeby
olej
Postup receptu
Vytisknout
  1. Květák rozdělíme na růžičky a klasickým způsobem uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  2. V druhé misce smícháme strouhanku s nastrouhaným sýrem, prolisovaným česnekem (je asi lepší použít sušený česnek, aby směs byla sypká), solí, pepřem a červenou mletou paprikou a v druhé misce vyšleháme vidličkou vajíčka.
  3. Připravíme si plech, který vyložíme pečícím papírem.
  4. Květák nejdříve obalíme ve vajíčku a potom v sypké směsi. Takto obalený květák ukládáme na plech a dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 200 stupňů asi 15-20 minut, dokud nezíská květák zlatou barvu.
  5. Já jsem ještě před pečením květák pokapala olejem, ale nemusíte, jak chcete.
  6. Příloha - klasické vařené brambory s máslem a petrželkou.
Komentáře k receptu
Vojtas    ·   30.4.2022   ·   Odpovědět   ·  

Prolisovaný česnek můžete přidat i do vajíčka

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář