Nejjednodušší a nejlepší čokoládový koláček z jednoho vajíčka

Jedna miska, základní suroviny, bez mixéru a s příjemnou čokoládovou chutí.

Přidal:admin, 23.4.2016
Kategorie: Moučníky
Nejjednodušší a nejlepší čokoládový koláček z jednoho vajíčka

Suroviny

Těsto:
1 ksvejce
1 šálekkr. cukr
170 gbílý řecký jogurt
1/4 šálkuolej
1 bal.vanilkový cukr
1/2 šálkuuvařená káva
1/2 šálkukakao
1 šálekhladká mouka
1 lžičkajedlá soda
1/2 lžičkyprášku do pečiva
1/2 lžičkysůl
Vrch:
250 gčokoláda
3/4 šálkusmetana ke šlehání
1 lžičkavanilková esence

Postup přípravy

  1. Připravíme si jednu větší misku, vařečku a můžeme pracovat. Do misky dáme všechny suroviny potřebné na těsto a metličkou vymícháme do jednotné hladké hmoty, kterou navrstvíme na plech (23 x 23 cm), který jsme vyložili papírem na pečení.
  2. Těsto pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 st. cca 25 minut. Pokud nemáte rádi kávovou příchuť, klidně použijte vodu.
  3. Upečené těsto necháme vychladnout a vrch polijeme čokoládovou polevou. Smetanu ohřejeme, stáhneme těsně před tím než začne vřít, přidáme na kousky nalámanou čokoládu a mícháním ji rozpustíme. Necháme 10 minut vychladnout. Můžete přidat i vanilku, ale nemusíte.

Zdroj: Averiecooks