Nejjednodušší čokoládová roláda

Jednoduchá roláda, kterou zvládnou připravit i začátečnice v pečení. Pokud čekáte návštěvu, určitě jim přichystejte něco sladkého na zub.

Přidal:Mineralka, 6.1.2016
Kategorie: Moučníky
Nejjednodušší čokoládová roláda

Suroviny

4 ksvejce
4 lžícevoda
120 gkr. cukr
165 ghladká mouka
Krém:
350 mlmléko
110 gkr. cukr
1 bal.vanilkový cukr
40 gzlatý klas/vanilkový pudink
200 gmáslo
kakao podle chuti
Na ozdobu:
čokoláda

Postup přípravy

  1. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme 4 lžíce vody a nakonec vařečkou střídavě přimícháme ušlehaný sníh z bílků a hladkou mouku.
  2. Těsto vylijeme na papír na pečení a rozetřeme tak, abychom dostali tenkou vrstvu. Přendáme na otočný plech.
  3. Pečeme při teplotě 220 stupňů cca 10 minut. Upečený plát srolujeme do utěrky a necháme vychladnout.
  4. Z mléka, cukru, vanilky a zlatého klasu uvaříme hustý pudink, který odstavíme a necháme mírně vychladnout. Občas promícháme, aby se nevytvořila kůra.
  5. Do vychladlého pudinku zašleháme změklé máslo a do hotového krému zamícháme kakao.
  6. Kakaovým krémem potřeme plát těsta a srolujeme. Ztuhlou roládu polijeme rozpuštěnou čokoládou a nakrájíme na řezy.