Nejjednodušší čokoládový koláček

Pouze 5 surovin vám postačí na chutný, sladký a hlavně na přípravu jednoduchý čokoládový koláček.

Přidal:admin, 21.2.2016
Kategorie: Moučníky
Nejjednodušší čokoládový koláček

Suroviny

200 gkvalitní čokoláda
250 gmáslo
4 ksvejce
100 ghladká mouka
100 gkr. cukr

Postup přípravy

  1. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, přidáme máslo a mícháním spojíme. Odstavíme a necháme mírně vychladnout.
  2. Vajíčka vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme mouku a zlehka ji vařečkou vmícháme. Přidáme mírně vychladlou čokoládu a znovu promícháme.
  3. Hmotu vylijeme na plech o rozměru 20 x 20 cm a pořádně minimálně třikrát ťukneme s plechem o pracovní desku, abychom neměli v cestě žádné velké bubliny a dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 180 stupňů cca půl hodinu.
  4. Upečený koláček vyjmeme a necháme v plechu vychladnout. Měl by být mokrý, proto během pečení koláč nekontrolujeme párátkem.

Zdroj: Vk