Nejjednodušší punčový řez

Punčové řezy jsou velmi chutné a u nás doma je připravuji velmi často. Tento recept je vhodný i pro začínající hospodyňky, je rychlý a zcela jednoduchý. Autor: Mineralka

Přidal:Mineralka, 9.5.2016
Kategorie: Moučníky
Nejjednodušší punčový řez

Suroviny

4 ksvejce
200 gkr. cukr
250 gmáslo
1 bal.smetana ke šlehání
1 ksprášek do pečiva
300 gpolohrubé mouky
džem na potření
potravinářská barva - červená
350 ml voda
malinový sirup
rum nebo punčová aroma
Poleva:
100 gcukr moučka
1 lžícehorká voda
1 lžícecitronová šťáva

Postup přípravy

  1. Vajíčka šleháme s cukrem do pěny, přidáme rozpuštěné máslo, smetanu a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Rozdělíme na 2 části, druhou přibarvíme barvivem.
  2. Plech vyložíme pečícím papírem a rozetřeme bílé těsto. Na bílé těsto navrstvíme růžové těsto, pěkně uhladíme a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů dozlatova.
  3. Upečené těsto zalijeme punčem (voda + sirup + rum nebo aroma).
  4. Povrch polijeme polevou, pocákáme čokoládou. Já jsem korpus překrojila na polovinu a slepila ho džemem.
  5. Poleva:
    100 g cukr moučka, 1 lžíce horká voda, 1 lžíce citronová šťáva - vodu a šťávu promícháme a postupně přidáváme cukr. Smícháme hladkou polevu, kterou nalijeme na koláč a necháme zatuhnout.