NejRecept.cz Sladká jídla Lívance Nejjemnější lívance z kefíru
Nejjemnější lívance z kefíru
Recept Nejjemnější lívance z kefíru
NejLucka NejLucka    ·   11.5.2016

Nejjemnější lívance z kefíru

Lívance jsou velmi jemné a velmi chutné. Podáváme s javorovým sirupem nebo s tvarohem, případně s džemem.

Sdílet na Facebooku
Suroviny
500 ml
kefír
3 ks
vejce
podle chuti
cukr
špetka
sůl
1 lžička
jedlá soda
1,5 lžíce
hladká mouka
Postup receptu
Vytisknout
  1. V misce utřeme mixérem cukr s vajíčky do pěny, postupně přidáme špetku soli, jedlou sodu a hladkou mouku střídavě s kefírem.
  2. Hladké těsto navrstvíme na pánev (pánev na lívance) a smažíme z obou stran dozlatova.
  3. Lívance jsou velmi jemné a velmi chutné. Podáváme s javorovým sirupem nebo s tvarohem, případně s džemem.

Zdroj: Vk

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář