Nejjemnější lívance z kefíru

Lívance jsou velmi jemné a velmi chutné. Podáváme s javorovým sirupem nebo s tvarohem, případně s džemem.

Přidal:admin, 11.5.2016
Kategorie: Chuťovky
Nejjemnější lívance z kefíru

Suroviny

500 mlkefír
3 ksvejce
podle chuticukr
špetkasůl
1 lžičkajedlá soda
1,5 lžícehladká mouka

Postup přípravy

  1. V misce utřeme mixérem cukr s vajíčky do pěny, postupně přidáme špetku soli, jedlou sodu a hladkou mouku střídavě s kefírem.
  2. Hladké těsto navrstvíme na pánev (pánev na lívance) a smažíme z obou stran dozlatova.
  3. Lívance jsou velmi jemné a velmi chutné. Podáváme s javorovým sirupem nebo s tvarohem, případně s džemem.

Zdroj: Vk