Nejjemnější marináda z kefíru s chutí česneku

Připravte si marinované kuřecí nudle v kefíru. Masíčko je po vysmažení křehké, rozplývá se na jazyku. Příprava vám nebude trvat dlouho, necháte maso marinovat přes noc a na druhý den stačí na rozpálené pánvi osmažit dozlatova.

Přidal:admin, 30.11.2016
Kategorie: Hlavní jídla
Nejjemnější marináda z kefíru s chutí česneku

Suroviny

500 gkuřecí prsa
250 mlkefír
3 stroužkyčesneku
špetkasůl, pepř

Postup přípravy

  1. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, očistíme a nakrájíme na nudličky.
  2. Jemně maso osolíme a opepříme.
  3. V misce rozmícháme kefír, přidáme prolisovaný česnek a pořádně promícháme. Kdo má rád více česneku, klidně může přidat.
  4. Do misky dáme kuřecí nudličky, zalijeme je připravenou marinádou a necháme v lednici marinovat nejlépe celou noc. Pokud jste večer zapomněli maso nakrájet, můžete to dělat i v den, kdy ho budete restovat - tehdy nechte maso marinovat minimálně hodinu.
  5. Platí pravidlo, čím déle marinujete, tím je maso jemnější. Nedoporučuje se marinovat více než 24 hodin.
  6. Následně maso vyjmeme děravou vařečkou a restujeme na rozpálené pánvi.

Zdroj: Vk