Nejlepší domácí KINDER PINGUI

Existuje mnoho receptů na domácí kinder řez. Tento je opravdu skvělý a řekla bych, že i nejlepší.

Přidal:admin, 15.10.2015
Kategorie: Koláče, cukroví, Moučníky
Nejlepší domácí KINDER PINGUI

Suroviny

Těsto:
10 ksvajec
200 gkr. cukr
2 bal.vanilkový cukr
5 lžicdětská krupice
5 lžicpolohrubá mouka
5 lžickakao
5 lžicmed
1 lžičkaprášek do pečiva
špetkasůl
50 mlmléko
270 mlolej
Nádivka:
700 mlsmetana ke šlehání
1 bal.želatina
50 mlmléko
3 lžícemed
1/2 lžičkyvanilková esence
Glazura do krému:
120 ghořká čokoláda
70 gmáslo
1 lžícevoda
Glazura na vrch:
220 ghořká čokoláda
100 gmáslo
3 lžíceolej
1 lžícevoda
1 lžičkamed

Postup přípravy

  1. Připravíme si plech na pečení, který vyložíme pečícím papírem. Troubu předehřejeme na 165 stupňů (funkce ventilátor) a připravíme těsto.
  2. Všechny suroviny na přípravu těsta rozdělíme na polovinu a připravíme 2 těsta. 5 vajíček vyšleháme se 100 g kr. cukru, 1 bal. vanilkového cukru, s medem do pěny, přidáme mléko a olej a pak krupici smíchanou s moukou, špetkou soli, práškem do pečiva a kakaem. Navrstvíme na plech a dáme péct na 12-13 minut. Totéž zopakujeme i s druhým těstem.
  3. Upečené těsta zakryjeme utěrkou a necháme vychladnout.
  4. Připravíme si glazuru do středu - ve vodní lázni rozpustíme za stálého míchání čokoládu s máslem a vodou. Odstavíme a necháme mírně vychladnout.
  5. Želatinu připravíme podle návodu na obalu. Smetanu vyšleháme do tuhé šlehačky, přidáme mléko, ve kterém jsme rozmíchali med a vanilku. Nakonec přidáme nabobtnanou želatinu a vše důkladně spojíme.
  6. Na jeden plát upečeného těsta navrstvíme polovinu krému, na krém opatrně naneseme čokoládovou glazuru /měla by mít pokojovou teplotu/ a odložíme na chvíli do lednice. Pokud jste nanesli na jednu stranu více čokolády, horkým nožem ji víte zarovnat.
  7. Když glazura ztuhne, navrstvíme druhou část krému a pěkně uhladíme. Položíme druhý plát těsta a jemně zatlačíme. Vrch polijeme rozpuštěnou čokoldádou, do které jsme přidali máslo, olej, vodu a med. Necháme ztuhnout a nakrájíme na úhledné řezy.

Zdroj: Coolinarika