NejRecept.cz Dezerty Moučníky Nejlepší domácí KINDER PINGUI
Nejlepší domácí KINDER PINGUI
Recept Nejlepší domácí KINDER PINGUI
NejLucka NejLucka    ·   15.10.2015

Nejlepší domácí KINDER PINGUI

Existuje mnoho receptů na domácí kinder řez. Tento je opravdu skvělý a řekla bych, že i nejlepší.

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

10 ks
vajec
200 g
kr. cukr
2 bal.
vanilkový cukr
5 lžic
dětská krupice
5 lžic
polohrubá mouka
5 lžic
kakao
5 lžic
med
1 lžička
prášek do pečiva
špetka
sůl
50 ml
mléko
270 ml
olej

Nádivka:

700 ml
smetana ke šlehání
1 bal.
želatina
50 ml
mléko
3 lžíce
med
1/2 lžičky
vanilková esence

Glazura do krému:

120 g
hořká čokoláda
70 g
máslo
1 lžíce
voda

Glazura na vrch:

220 g
hořká čokoláda
100 g
máslo
3 lžíce
olej
1 lžíce
voda
1 lžička
med
Postup receptu
Vytisknout
  1. Připravíme si plech na pečení, který vyložíme pečícím papírem. Troubu předehřejeme na 165 stupňů (funkce ventilátor) a připravíme těsto.
  2. Všechny suroviny na přípravu těsta rozdělíme na polovinu a připravíme 2 těsta. 5 vajíček vyšleháme se 100 g kr. cukru, 1 bal. vanilkového cukru, s medem do pěny, přidáme mléko a olej a pak krupici smíchanou s moukou, špetkou soli, práškem do pečiva a kakaem. Navrstvíme na plech a dáme péct na 12-13 minut. Totéž zopakujeme i s druhým těstem.
  3. Upečené těsta zakryjeme utěrkou a necháme vychladnout.
  4. Připravíme si glazuru do středu - ve vodní lázni rozpustíme za stálého míchání čokoládu s máslem a vodou. Odstavíme a necháme mírně vychladnout.
  5. Želatinu připravíme podle návodu na obalu. Smetanu vyšleháme do tuhé šlehačky, přidáme mléko, ve kterém jsme rozmíchali med a vanilku. Nakonec přidáme nabobtnanou želatinu a vše důkladně spojíme.
  6. Na jeden plát upečeného těsta navrstvíme polovinu krému, na krém opatrně naneseme čokoládovou glazuru /měla by mít pokojovou teplotu/ a odložíme na chvíli do lednice. Pokud jste nanesli na jednu stranu více čokolády, horkým nožem ji víte zarovnat.
  7. Když glazura ztuhne, navrstvíme druhou část krému a pěkně uhladíme. Položíme druhý plát těsta a jemně zatlačíme. Vrch polijeme rozpuštěnou čokoldádou, do které jsme přidali máslo, olej, vodu a med. Necháme ztuhnout a nakrájíme na úhledné řezy.

Zdroj: Coolinarika

 

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář