Nejlepší krémeš (Fotopostup)

Tak tento koláček je prostě top. Skvělá chuť a zároveň skvělý design! Hotová mňamka!

Přidal:Gaštanka, 3.11.2014
Kategorie: Moučníky
Nejlepší krémeš (Fotopostup)

Suroviny

Budeme ptorebovať:
1 kslistové těsto
250 gHelia
150 gmoučkového cukru
1 lmléka
3 ksžloutky
3 bal.vanilkového pudinku
100 gpolohrubé mouky
2 bal.smetany na šlehání
1 bal.Smetafix
2 bal.vanilkového cukru

Postup přípravy

  1. Připravíme si suroviny. Nejdříve si připravíme pudink z mléka, cukru, žloutků, mouky a vanilkového pudinku. Necháme vychladnout.
  2. Moučkový cukr si vyšleháme s máslem.
  3. Mezitím si listové těsto rozdělíme na dvě části, vyválíme a pomocí válečku přemístíme na spodní stranu plechu. Plech pod listové těsto není třeba mastit olejem.
  4. Jednu část těsta si nožíkem nařežeme na kostky, koláč se tak bude lepší a jednodušší krájet.
  5. A takto vypadají těsta po upečení. Pečeme při teplotě 180 stupňů cca 10 minut.
  6. Vychladlý pudink a vyšlehané máslo opatrně smícháme.
  7. Smetanu, vanilku a ztužovač vymícháme do tuha.
  8. Pudinkovou náplň naneseme na celý plát.
  9. Na náplň naneseme šlehačku a celý koláč pěkně uhladíme.
  10. Na vrch koláčku poklademe upečené kostky cesta.
  11. Posypeme moučkovým cukrem. Koláč uložíme na chladné místo, pak krájíme. Dobrou chuť!