Nejlepší maminčiny buchty s povidly

I vy milujete pečené buchty plněné povidly? Se šálkem kakaa nebo horkého mléka k snídani jako stvořené.

Přidal:admin, 10.2.2016
Kategorie: Moučníky
Nejlepší maminčiny buchty s povidly

Suroviny

Kvásek:
350 mlteplé mléko
10 gsušené droždí
1 lžičkakr. cukr
50 ghladká mouka
Těsto:
500 ghladká mouka
1/4 lžičkysůl
50 gmoučkový cukr
1 ksvejce
90 gmáslo
1 bal.vanilkový cukr
1 kscitron - kůra
Dále budeme potřebovat:
povidla
moučkový cukr na posypání
máslo

Postup přípravy

  1. Do teplého mléka přidáme kr. cukr, mouku a sušené droždí. Necháme na teplém místě vzejít kvásek.
  2. Do větší misky prosejeme mouku, přidáme sůl, moučkový cukr, vajíčko, měkké máslo, vanilkový cukr a nastrouhanou citronovou kůru. Přidáme kvásek a zpracujeme hladké těsto, které necháme pod utěrkou na teplém místě kynout 15 minut. Po 15 minutách těsto znovu zpracujeme rukou a necháme kynout 40 minut.
  3. Vykynuté těsto rozválíme na hrubší plát, nakrájíme na čtverečky (7x7 cm), naplníme povidly a srolujeme do buchty. Poklademe na plech vymazaný máslem těsně k sobě, necháme kynout 15 minut, vrch potřeme rozpuštěným máslem a dáme zapéct do předem vyhřáté trouby.
  4. Pečeme při teplotě 180 stupňů cca půl hodinu. Po upečení je necháme vychladnout a posypeme moučkovým cukrem.

Zdroj: Coolinarika