Nejlepší medové řezy (Fotorecept)

Tradiční pochoutka, které nikdo neodolá. Skvělá sladká chuť medu v kombinaci s lahodným krémem je k sežrání.

Přidal:admin, 15.10.2014
Kategorie: Koláče, cukroví, Moučníky
Nejlepší medové řezy (Fotorecept)

Suroviny

Těsto:
1 ksvajíčko
150 gkr. cukru
1 lžičkujedlé sody
50 gpalmarínu
2 lžíceplnotučného mléka
2 lžícemedu
450 ghladké mouky
1 lžícekakaa
Krém:
400 mlplnotučného mléka
2 a 1/2 lžícehladké mouky
2 lžícekr. cukru
1 bal.vanilkového cukru
2 lžícemoučkového cukru
150 gpalmarínu nebo másla
Poleva:
100 gtmavé čokolády
3 lžíceoleje

Postup přípravy

  1. Všechny přísady na těsto kromě mouky vypracujeme lopatkou v misce na mírném ohni, protože musíme těsto nejdříve ohřát. Za stálého míchání, dokud nepřestane soda pěnit, si vytvoříme hustou hmotu, kterou odstavíme a přidáme mouku. Uhněteme hladké těsto.
  2. Těsto si rozdělíme na 4 části a udeláme si pláty ve stejné velikosti. Valkáme ho teplé, protože studené se nám bude lámat.
  3. Pomocí válečku si opatrně přeneseme těsto na plech (na opačnou stranu plechu, aby se snadněji oddělilo po upečení). Těsto na plechu si můžeme oříznout, abychom neměli přebytečné části.
  4. Každé těsto pečeme při teplotě 180 stupňů po dobu cca 5-8 minut. Upečené těsto si opatrně vyndáme na navlhčenou utěrku a necháme vychladit.
  5. Připravíme si krém. Kr. a vanilkový cukr spolu s mlékem a moukou vaříme jako pudink. Když se mírně hmota ochladí, přidáme ji do vymixovaného palmarínu nebo másla s moučkovým cukrem a pěkně vymícháme mixérem hladký krém. Rozdělíme si ho na 3 části.
  6. Krém mažeme na upečené pláty a vrstvíme.
  7. Čokoládu si nad párou rozpustíme, přidáme olej a necháme jemně vychladnout. Jemně vychladnutím čokoládu si natřeme na vrchní plát těsta a necháme ztuhnout. Takto navrstvený koláček necháme odstát a po několika hodinách nám pěkně ztuhne a bude se dát krájet bez problémů.
  8. Nakrájíme na řezy a podáváme. Dobrou chuť!