Nejlepší rychlé řezy PRIBINÁČEK

Nejlepší tvarohový krém, jaký jsem kdy jedla. Dokázala bych ho sníst celý i po vyšlehání, samotný s velkou lžící :) Autor: Karambola

Přidal:Karambola, 20.3.2016
Kategorie: Moučníky
Nejlepší rychlé řezy PRIBINÁČEK

Suroviny

Těsto:
3 ksvejce
3 lžícehnědý cukr
2 lžícepolohrubá mouka
1 lžícekakao
1 lžičkaprášek do pečiva
Krém:
125 gmáslo
moučkový cukr podle chuti
250 mlmléka
1 bal.vanilkový pudink
2 lžícekr. cukr
250 gjemný tvaroh

Postup přípravy

  1. Vajíčka jsem vyšlehala s cukrem do tuhé pěny, do které jsem už jen vařečkou přimíchala prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem. Hotové těsto jsem navrstvila na plech, který jsem předem vyložila pečícím papírem a dala jsem péct do předem vyhřáté trouby. Teplota 180 stupňů a čas cca 15-20 minut. Nepečte příliš dlouho, aby se těsto zbytečně nevysušilo. Po upečení jsem těsto nechala 10 minut chladnout a pak jsem ho z plechu vytáhla a stáhla papír. Krásně se odlepil.
  2. V mléce se dvěma lžícemi cukru klasicky uvaříme vanilkový pudink, který necháme vychladnout. Máslo s moučkovým cukrem jsem mixérem šlehala do pěny, po lžících jsem přidávala pudink a zcela na závěr jsem lehce vmíchala jemný tvaroh.
  3. Krém jsem nanesla na těsto a pěkně uhladila, dala jsem celý koláč do lednice ztuhnout cca 2 hodiny a pak jsem krájela na trojúhelníčky.
  4. Můžete ještě vrch polít čokoládou nebo posypat strouhanou čokoládou. Já jsem dělala z čokolády čokoládová srdíčka zdobícím sáčkem. Pouze na papír nakreslíme z rozpuštěné čokolády různé vzory :)