Nejrychlejší a nejlepší bublanina

Nejrychlejší bublanina jakou jsem kdy dělala. Příprava mi trvala 10 minut. Sice se to peče déle, ale je nadýchaná a velmi chutná.

Přidal:Kvietok278, 9.8.2015
Kategorie: Moučníky
Nejrychlejší a nejlepší bublanina

Suroviny

Budeme potřebovat:
300 gkr. cukr
6 ksvejce
1 bal.vanilkový cukr
300 gpolohrubá mouka
1/2 bal.prášek do pečiva
100 mlolej
100 mlvoda
ovoce - meruňky, švestky
Na drobenku:
4 lžícekr. cukr
4 lžícehrubá mouka
4 lžícehera/máslo

Postup přípravy

  1. Vaječné bílky oddělíme od žloutků. Žloutky vyšleháme s kr. a vanilkovým cukrem do pěny. Když máme hmotu vyšlehanou, přidáme olej, vodu a nakonec i mouku smíchanou s práškem do pečiva.
  2. Do takto promíchané hmoty jsem přidala ušlehaný sníh z bílků a jemně vařečkou promíchala. Hmotu jsem navrstvila na větší plech na pečení, který jsem vymastila tukem a vysypala hrubou moukou. Těsto pečeme při teplotě 180 stupňů cca 5 minut.
  3. Ovoce nakrájíme na menší kousky a po 5 minutách těsto vyjmeme. Posypeme ho nakrájeným ovocem. Ovoce ukládáme na hustě. Vložíme zpět do trouby, pečeme 10 minut. Zatímco se těsto peče, připravíme drobenku z uvedených surovin.
  4. Po 10 minutách posypeme ovoce drobenkou a pečeme cca 30 minut. Průběžně kontrolujeme, každá trouba peče jinak. Upečený koláč vyjmeme a necháme vychladnout. Je nadýchaný, křehký a velmi chutný! V tomto letním počasí si myslím, že i ideální. Mňamka!