Nejrychlejší a nejlepší krémeš - FOTOPOSTUP

Nejrychlejší a nejlepší krémeš. Listové těsto, žloutkový krém, šlehačka a vrch posypaný moučkovým cukrem. Autor: Mineralka

Přidal:Mineralka, 19.1.2016
Kategorie: Moučníky
Nejrychlejší a nejlepší krémeš - FOTOPOSTUP

Suroviny

1 bal.listové těsto
2 lmléko
1/2 lvoda
6 ksvejce
6 lžichladká mouka
20 gkukuřičný škrob
3 bal.vanilkový cukr
250 gkr. cukr
700 mlsmetana ke šlehání
2 bal.Smetafix
moučkový cukr na posypání

Postup přípravy

  1. Listové těsto rozdělíme na polovinu a rozválíme na tenký plát, který přendáme na plech. Propícháme vidličkou a upečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů do zlata.
  2. Vodu, mléko, žloutky, vanilkový cukr, kr. cukr (200 g), mouku a kukuřičný škrob důkladně utřeme, ohřejeme a když hmota začíná vřít za stálého míchání uvaříme hustý pudink.
  3. Bílky vyšleháme do tuhé pěny spolu s 50 g cukru a opatrně vmícháme vařečkou do hustého horkého pudinku. Spojený krém navrstvíme na upečený plát listového těsta a pěkně uhladíme.
  4. Dáme do ledničky na 15 minut a vyšleháme šlehačku se ztužovačem.
  5. Šlehačku navrstvíme na vychladlý žloutkový krém a pěkně uhladíme.
  6. Druhý plát listového těsta nakrájíme na čtverečky a poklademe je na šlehačku.
  7. Posypeme moučkovým cukrem a podáváme.