Nektarinkový cheesecake s brusinkami

Ovocné sladké dezerty v létě mají velkou popularitu. A ještě k tomu cheesecake, který je osvěžující a hlavně ho připravíte i velmi rychle. Autor: LuckaZubata

Přidal:luckazubata, 11.9.2016
Kategorie: Dorty
Nektarinkový cheesecake s brusinkami

Suroviny

Korpus:
160 gkakaových BeBe sušenek
100 gmásla
Tvarohová náplň:
500 godtučněného tvarohu
100 mlzakysané smetany
2 ksvejce
5 PLcukru moučka
1 bal.vanilínový cukr
1 PLvanilkového pudinku
velká hrstbrusinek
Poleva:
3 ksnektarinky
bal.želatina
1 bal.vanilínový cukr

Postup přípravy

  1. Dortovou formu si vyložíme pečícím papírem, troubu si zapneme na 180 stupňů.
  2. Sušenky si rozdrtíme nebo rozemeleme, přidáme roztopené máslo a dobře promícháme. Těsto natlačíme do formy a dáme na 10 minut do trouby.
  3. Mezitím si připravíme tvarohovou náplň. V míse si vyšleháme vejce s cukry. Zašleháme zakysanou smetanu a pudink. Nakonec postupně přidáváme tvaroh a dobře vyšleháme. Přisypeme brusinky.
  4. Směs nalijeme do formy a dáme na 40 minut zapéct.
  5. Po upečení necháme mírně vychladnout.
  6. Nektarinky si nakrájíme na malé kousky a povaříme s vanilínovým cukrem. Přidáme želatinu. Nalijeme na tvaroh a dáme do lednice ztuhnout.