Nektarinkový koláč

Výborný osvěžující kynutý koláč. Ovoce můžete použít podle chuti. Autor: Romča

Přidal:Romča Važa, 24.5.2015
Kategorie: Koláče, cukroví
Nektarinkový koláč

Suroviny

Budeme potřebovat:
300 gpolohrubé mouky
100 gšpaldové celozrnné mouky
špetkasoli
1/4 lvlažné vody
100-150 gcukru
1 kscitron - kůra
1 bal.sušeného droždí
3 lžíceoleje
2 ksžloutky
8-10 ksnektarinek
Drobenka:
2 lžícemáslo
2 lžícecukru
2-3 lžícešpaldové mouky

Postup přípravy

  1. Do vlažné vody nasypeme sušené droždí, lžíci kr. cukru a necháme vzejít kvásek.
  2. Ostatní suroviny smícháme v misce, přidáme kvásek a zpracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě vykynout.
  3. Nektarinky omyjeme a nakrájíme na tenké plátky.
  4. Když nám těsto nakynulo, rozválíme ho na obdélník a uložíme do olejem vymazaného plechu, poklademe těsně vedle sebe na plátky nakrájené nektarinky a zakryjeme utěrkou - chvíli necháme kynout.
  5. Suroviny na drobenku zpracujeme a posypeme ní povrch koláče.
  6. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů do zlata. Vrch posypeme moučkovým cukrem a podáváme. Dobrou chuť!