Neodolatelné domácí máslové rohlíky bez mléka a bez vajíčka

Vůně domácího pečiva je neodolatelná. Provoňte i vy celý svůj byt domácím pečivem. Recept je bez vajíčka a bez mléka.

Přidal:admin, 15.9.2016
Kategorie: Pečivo
Neodolatelné domácí máslové rohlíky bez mléka a bez vajíčka

Suroviny

1 kghladká mouka
500 mlvoda
50 gčerstvé droždí
3 PLkr. cukr
1 PLsůl
100 mlolej
250 gmáslo

Postup přípravy

  1. 200 ml vody ohřejeme, přidáme lžíci cukru a droždí. Necháme vzejít kvásek.
  2. Mouku prosejeme do velké misky, přidáme cukr, sůl, olej, vodu, kvásek a zpracujeme hladké, nelepivé těsto, se kterým hned pracujeme.
  3. Z těsta oddělujeme kuličky (tak velké, jaké chceme mít rohlíky), rozválíme je na placku a tu srolujeme do rohlíčku. Ukládáme je na máslem vymazaný plech a zakryjeme je utěrkou. Necháme kynout 2 hodiny na teplém místě.
  4. Troubu předehřejte na 220 stupňů a vložíme pekáč s rohlíčky.
  5. Pečeme dozlatova. Po upečení je hned potřeme máslem a necháme vychladnout.

Zdroj: Coolinarika