Nepečená tekoucí karamelová láva - Fotopostup

Nepečený, sladký tvarohový dezert. Výborný, skvěle vypadající a chutný. Mňam!

Přidal:admin, 26.3.2015
Kategorie: Koláče, cukroví, Nepečené
Nepečená tekoucí karamelová láva - Fotopostup

Suroviny

Budeme potřebovat:
500 gjemný tvaroh
250 mlsmetana ke šlehání
1 bal.ztužovač
2 lžíceželatina
2 lžícekakao
3 lžícemoučkový cukr
300 gkaramelové salko
6 kspiškoty

Postup přípravy

  1. V horké vodě připravíme želatinu - 1 lžíci (řídíme se návodem na obalu želatiny). Smetanu ke šlehání spolu se ztužovačem vyšleháme do husté pěny. Jemný tvaroh vyšleháme s cukrem a důkladně spojíme, pak ho přidáme k vyšlehané šlehačce a už jen lžící promícháme.
  2. Hmotu rozdělíme na 2 části. Do jedné přidáme kakao, želatinu a promícháme.
  3. Připravíme si sklenice /podle velikosti koláčů, jaké chceme mít/ - nejlepší 6 šálků na čaj a 6 malých skleniček. Na dno čajového šálku navrstvíme cca 2-3 lžíce kakaového krému. Do středu krému vložíme skleničku a jemně ji zatlačíme (ale ne až na dno). Takto připravené sklenice vložíme do lednice cca na 1 hodinu.
  4. Po hodině skleničky opatrně vyjmeme (pomáháme si párátkem, pokud to nejde snadno). Do dírky navrstvíme karamelové salko (můžeme ho rozředit mlékem - aby v konečném důsledku bylo salko tekuté) a zalijeme to bílým krémem, který jsme si smíchali s připravenou želatinou - 1 lžíce želatiny.
  5. Položíme piškoty a odložíme do chladničky nejméně po dobu 1 hodiny.
  6. Když nám dezert pořádně ztuhl, vyjmeme ho z chladničky a pokusíme se ho opatrně vybrat z pohárů. V hrnci ohřejeme vodu a na krátkou dobu do hrnce ponoříme sklenice s dezertem. Pomocí párátka si "odlepíme" boky a vybereme tvarohový dezert. Po odstranění sklenic znovu dezert uložíme do chladničky (cca na půl hodinu) a podáváme. Dobrou chuť!

Zdroj: Zjem to