Nepečené cappuccino řezy

Fanoušci lahodného cappuccina jistě ocení tento sladký dezert. Velmi chutný a přitom nepečený, připravený za krátký čas.

Přidal:admin, 16.3.2015
Kategorie: Koláče, cukroví, Nepečené
Nepečené cappuccino řezy

Suroviny

Budeme potřebovat:
2 bal.kulaté máslové sušenky nebo piškoty
200 gmáslo
3 ksžloutky
4 lžícemoučkový cukr
2 šálkysušené mléko
500 gmascarpone
3 lžíceprášková želatina
3 lžičkycappuccino
70 mlmléko
moučkový cukr na posypání
kakao na posypání

Postup přípravy

  1. Do 1/2 sklenice přidáme cappuccino a zalijeme ho vroucí vodou. Přidáme mléko a promícháme.
  2. Do 1/2 sklenice teplé vody přidáme želatinu a necháme ji rozpustit. Důkladně promícháme.
  3. Připravíme si vyšší formu o rozměru 20 x 24 cm a vyložíme ji potravinářskou fólií.
  4. Na dno formy naskládáme sušenky namočené v připraveném cappuccinu.
  5. Žloutky utřeme nad párou spolu s práškovým cukrem. Když máme žloutky s cukrem vyšlehané, přidáme máslo a mícháním ho rozpustíme. Hmotu důkladně spojíme a odstavíme. Necháme mírně vychladnout.
  6. Mascarpone (můžeme použít i jemný tvaroh) lžící utřeme, přidáme sušené mléko a důkladně spojíme. Přidáme připravenou želatinu a opět utřeme. Takto připravený krém nalijeme na naskládané sušenky a pěkně uhladíme.
  7. Na vrch poklademe sušenky, které jsme namočili do připraveného cappuccina. Odložíme do lednice, nejlépe na celou noc.
  8. Vrch posypeme kakaem (nejlépe prosít přes sítko) a moučkovým cukrem. Dobrou chuť!

Zdroj: Ostra na slodko