Nepečené jablečné řezy s vanilkovou příchutí

Nepečené jablečné řezy s vanilkovou příchutí a na vrchu vyšlehaná šlehačka.

Přidal:admin, 10.9.2015
Kategorie: Koláče, cukroví
Nepečené jablečné řezy s vanilkovou příchutí

Suroviny

Budeme potřebovat:
5 ksjablka
800 mlvoda
2 bal.vanilkový pudink
8 lžickr. cukr
1 bal.skořicový cukr
500 mlsmetana ke šlehání
1 bal.ztužovač
1 lžičkavanilková esence
dětské piškoty
kakao na posypání

Postup přípravy

  1. Připravíme si formu, kterou vyložíme dětskými piškoty.
  2. Jablka oloupeme a nastrouháme, vložíme je do hrnce, ve kterém jsme nechali sevřít vodu. Chvíli povaříme, aby jablka změkly.
  3. Když máme jablka měkké, cca 200 ml vody odebereme a dáme ji do misky. Přidáme cukr, pudinkové prášky, vanilku a důkladně utřeme, abychom neměli hrudky. Přidáme k jablkům s vodou a uvaříme hustý pudink, který ještě horký opatrně nalijeme na piškoty.
  4. Smetanu vyšleháme se ztužovačem do tuhé šlehačky (můžeme přidat cukr, ale nemusíme). Navrstvíme na vychladlou jablečnou vrstvu, ozdobíme kakaem a můžeme podávat. Dobrou chuť!

Zdroj: Coolinarika