Nepečené včelí úly polité čokoládou

Fantazie! Kdo vymyslel tyto úlky, chtěla bych se mu poděkovat :D. Nepečené, chutné a pěkně to vypadá. Je to sice piplačka, ale o to víc mě těší, když každému doma chutnají. Autor: Marta

Přidal:Marta Mlyn, 1.11.2016
Kategorie: Nepečené, Vánoční cukroví, Vánoce
Nepečené včelí úly polité čokoládou

Suroviny

200 gdětské piškoty
100 gmoučkový cukr
100 gmáslo
2 lžičkykakao
1 bal.vanilkový cukr
4 PLrum
4 PLmléko
Krém:
80 gmáslo
50 gmoučkový cukr
1 ksžloutek
4 lžičkyrum
35 kskulaté piškoty

Postup přípravy

  1. Piškoty rozdrtíme válečkem na těsto nebo pomocí kuchyňského mixéru na jemný prášek. Přidáme ostatní suroviny a vypracujeme těsto.
  2. Máslo, cukr, žloutek a rum utřeme na hladký krém.
  3. Z připraveného těsta odebíráme menší kousky, které dáváme do formičky, uděláme druhou stranou vařečky dírku, do které dáme krém a přiklopíme piškotem.
  4. Necháme den nebo dva dny odležet, aby piškot změkla a můžeme je podávat.
  5. Celý úl můžete polít čokoládou.