Nepečený cheesecake s jahodami

Sezóna jahod se blíží, tak můžete začít trénovat. Příprava cheesecaku je jednoduchá a nezabere příliš času.

Přidal:admin, 6.5.2016
Kategorie: Dorty, Nepečené
Nepečený cheesecake s jahodami

Suroviny

Na sušenkový základ:
180 goblíbených sušenek
80 grozpuštěného másla
Na sýrovou náplň si připravte:
240 gkrémového sýra nebo mascarpone (dobrá je kombinace obou)
50 gkrupicového cukru
1 lžičkavanilkového extraktu
250 mlsmetany ke šlehání min. 33%, ideálně 40%
Ovocná náplň:
700 - 800 gčerstvých jahod
150 gmražených malin
1 - 2 lžícekrupicového cukru
1/2-1 lžičkakukuřičného škrobu

Postup přípravy

  1. Sušenky rozmixujte a smíchejte s rozpuštěným máslem. Směs přendejte do koláčové formy a vmáčkněte na dno i okraje formy. Dejte chladit do lednice, než si připravíte náplň.
  2. V míse vyšlehejte sýr s cukrem do krémova, přidejte vanilkový extrakt. V jiné míse ušlehejte do pevna šlehačku a opatrně vmíchejte stěrkou do sýrové směsi. Rovnoměrně rozetřete na připravenou sušenkovou krustu, povrch uhlaďte. Přikryjte folií a dejte alespoň na hodinu do lednice. Mezitím si připravte ovoce. 
  3. Maliny svařte společně s cukrem, pak propasírujte přes síto. Směs vraťte do rendlíku a přiveďte k varu. Ve lžíci vody rozpusťte škrob, vmíchejte do malin a chvilku povařte. Směs by měla lehce zhoustnout. Nechte trochu vychladnout.
     
  4. Omyté jahody rozkrájejte na kousky, dejte do mísy a zalijte malinovou omáčkou. Opatrně promíchejte, aby se všechny kousky jahod obalily. Ovocnou směs navrstvěte na vychlazenou sýrovou vrstvu a dejte na několik hodin nebo přes noc chladit do lednice.
    Pokud se Vám nechce dělat s malinovou omáčkou, jahody nakrájejte, poskládejte na koláč a zalijte dortovým želé. 

Můj blogVíkendové pečení