NejRecept.cz Dezerty Cheesecake Nepečený cheesecake Nepečený cheesecake s jahodami
Nepečený cheesecake s jahodami
Recept Nepečený cheesecake s jahodami
NejLucka NejLucka    ·   6.5.2016

Nepečený cheesecake s jahodami

Sezóna jahod se blíží, tak můžete začít trénovat. Příprava cheesecaku je jednoduchá a nezabere příliš času.

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Na sušenkový základ:

180 g
oblíbených sušenek
80 g
rozpuštěného másla

Na sýrovou náplň si připravte:

240 g
krémového sýra nebo mascarpone (dobrá je kombinace obou)
50 g
krupicového cukru
1 lžička
vanilkového extraktu
250 ml
smetany ke šlehání min. 33%, ideálně 40%

Ovocná náplň:

700 - 800 g
čerstvých jahod
150 g
mražených malin
1 - 2 lžíce
krupicového cukru
1/2-1 lžička
kukuřičného škrobu
Postup receptu
Vytisknout
  1. Sušenky rozmixujte a smíchejte s rozpuštěným máslem. Směs přendejte do koláčové formy a vmáčkněte na dno i okraje formy. Dejte chladit do lednice, než si připravíte náplň.
  2. V míse vyšlehejte sýr s cukrem do krémova, přidejte vanilkový extrakt. V jiné míse ušlehejte do pevna šlehačku a opatrně vmíchejte stěrkou do sýrové směsi. Rovnoměrně rozetřete na připravenou sušenkovou krustu, povrch uhlaďte. Přikryjte folií a dejte alespoň na hodinu do lednice. Mezitím si připravte ovoce. 
  3. Maliny svařte společně s cukrem, pak propasírujte přes síto. Směs vraťte do rendlíku a přiveďte k varu. Ve lžíci vody rozpusťte škrob, vmíchejte do malin a chvilku povařte. Směs by měla lehce zhoustnout. Nechte trochu vychladnout.
  4. Omyté jahody rozkrájejte na kousky, dejte do mísy a zalijte malinovou omáčkou. Opatrně promíchejte, aby se všechny kousky jahod obalily. Ovocnou směs navrstvěte na vychlazenou sýrovou vrstvu a dejte na několik hodin nebo přes noc chladit do lednice.
    Pokud se Vám nechce dělat s malinovou omáčkou, jahody nakrájejte, poskládejte na koláč a zalijte dortovým želé. 

Můj blogVíkendové pečení

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář