Nepečený jahodový dort

Miluji tyto nepečené dezerty. Jeden z toho obrovského množství nepečených sladkostí je i tento jahodový dort. Příprava je rychlá a výsledek fenomenální. Autor: adkas

Přidal:adkas, 7.3.2016
Kategorie: Dorty, Nepečené
Nepečený jahodový dort

Suroviny

Základ:
120 gmáslové sušenky
40 grozpuštěné máslo
Tvarohová vrstva:
250 gměkký tvaroh
250 gbílý jogurt
1 lusk vanilka nebo 1 lžička vanilková esence
60 gmoučkový cukr
10 gprášková želatina
40 mlvoda
Jahodová vrstva:
400 gjahody
150 gbílý jogurt
5 lžicmoučkový cukr
1 lžícecitronová šťáva
16 gprášková želatina
60 mlvoda

Postup přípravy

  1. Pokud se rozhodnete připravit tento skvělý dort, připravte předem všechny suroviny, aby měli stejnou teplotu.
  2. Nejdříve připravíme základ. Máslo rozpustíme a odložíme stranou. Sušenky umeleme nebo nastrouháme na struhadle. Přidáme vychladlé rozpuštěné máslo a dobře promícháme. Vzniklý základ natllačíme do dortové formy vyložené pečícím papírem a dobře utlačíme lžící nebo sklenicí s rovným dnem. Odložíme do lednice na minimálně půl hodinu.
  3. Želatinu zalijeme studenou vodou a necháme ji nabobtnat cca 10 minut. Pak ji zahřejeme, dokud se nerozpustí a je tekutá - odstavíme a necháme mírně vychladnout. Tvaroh rozmixujeme na jemno, jogurt smícháme s cukrem, přidáme vnitřek vanilkového lusku nebo lžičku vanilkové esence a přidáme k tvarohu. Promícháme. 2 lžíce této masy přidáme k želatině, promícháme a želatinovou hmotu přidáme k celé tvarohové hmotě. Promícháme a navrstvíme na keksíkový základ. Zarovnáme a odložíme do chladničky ztuhnout.
  4. Omyté jahody očistíme a rozmixujeme na pyré. Přidáme citronovou šťávu a moučkový cukr. Želatinu zalijeme vodou a necháme ji nabobtnat cca 10 minut. Pak ji zahřejeme, dokud se nerozpustí. Do jahodového pyré zamícháme jogurt a asi 2 lžíce přidáme k želatině. Promícháme a celou želatinu přidáme k jahodové mase a promícháme. Navrstvíme na tvarohovou hmotu a pěkně uhladíme. Znovu odložíme do lednice, nejlépe na celou noc a pak už jen ozdobíme podle vlastní fantazie.

Můj blog: Adkas-tastyfood