Nepečený srnčí hřbet s piškoty a oříšky

Netradiční, ale velmi chutné. Pokud máte rádi čokoládu, zkuste si připravit tuto nepečené dobrotu, kterou máte připravenou za pár minut. Autor: Marta

Přidal:Marta Mlyn, 3.11.2016
Kategorie: Nepečené, Vánoční cukroví, Vánoce
Nepečený srnčí hřbet s piškoty a oříšky

Suroviny

300 ghořká čokoláda
1 bal.slazené kondenzované mléko
100 goříšky
1 PLkakao
1 bal.piškoty
3 PLkokosový olej nebo máslo
pomerančový džus nebo šťáva nebo sirup

Postup přípravy

  1. Nad párou rozpustíme hořkou čokoládu spolu se salkem (slazeným kondenzovaným mlékem) a kokosovým olejem. Pokud nemáte kokosový olej, můžete olej nahradit máslem.
  2. Když máme směs čokolády, salka a oleje rozpuštěnou, odstavíme a ihned priádme prosáté kakao. Přimícháme nasekané oříšky. Pokud se vám zdá, že je hmota příliš hustá, můžete ji zředit trochou teplého mléka nebo smetany.
  3. Připravíme si formu srnčího hřbetu, vyložíme ji alobalem a připravíme si piškoty a pomerančový džus, do kterého budeme piškoty namáčet.
  4. Na dno formy dáme tenkou vrstvu nádivky, poklademe namočené piškoty, znovu natřeme trochu nádivky a takto postup opakujeme, dokud nemineme všechny suroviny.
  5. Ukončíme to tenkou vrstvou nádivky a přeložíme i alobal, abychom celou formu zakryli. Odložíme do lednice alespoň na 4 hodiny, nejlépe na celou noc a můžeme podávat.