Nutelové ,,croissanty,,

Sladká pochoutka z výborného těsta. Plněné nutelou nebo povidly. Mňam!

Přidal:admin, 10.4.2015
Kategorie: Moučníky, Koláče, cukroví
Nutelové ,,croissanty,,

Suroviny

Těsto:
300 mlmléka
2 lžícemed
30 gdroždí
500 ghladká mouka
125 grostlinný tuk
1 bal.vanilkový cukr
1 lžičkasůl
2 ksvaječný žloutek
Náplň:
Nutela
moučkový cukr na posypání

Postup přípravy

  1. 100 ml mléka zahřejeme a přidáme med, droždí a lžíci mouky. Pořádně promícháme a necháme vykynout na teplejším místě.
  2. Do větší mísy nasypeme mouku, sůl, přidáme na menší kousky nakrájený tuk, kvásek se žloutky, mléko /zbylé 2 dcl přidáváme opatrně po trošce, aby těsto nezředlo, může se stát, že tolik ani nebude třeba/ a vypracujeme hladké těsto.
  3. Těsto dáme do mísy, přikryjeme čistou utěrkou a necháme vykynout na teplejším místě.
  4. Pracovní desku posypeme moukou a rozválíme vykynuté těsto na tloušťku přibližně 4 mm /můžeme i tenčí/. Nakrájíme ho na dlouhé proužky a poté na trojúhelníky.
  5. Nádivku navrstvíme na širší část trojúhelníku a těsto svineme.
  6. Potřeme žloutkem a necháme kynout asi 15 minut.
  7. Pak upečme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 ° C. Necháme dobře vychladnout, posypeme moučkovým cukrem a podáváme. Dobrou chuť!

Zdroj: Pečené, varené s Ivou