Obalované rolované řezy

Krásně vypadají a každý je má rád. Spojení čokolády a kokosu je v sladkých dezertech velmi oblíbené.

Přidal:Gaštanka, 20.12.2015
Kategorie: Moučníky, Vánoce
Obalované rolované řezy

Suroviny

Těsto:
2 ksvejce
60 gkr. cukr
60 gpolohrubá mouka
špetkasůl
1/2 lžícevoda
1/3 lžíceolej
Krém:
2 ksvejce
100 gkr. cukr
100 gčokoláda
200 gmáslo
Dip:
200 mlmléko
200 gčokoláda
100 gkr. cukr
150 gmáslo
200 gkokos

Postup přípravy

  1. Bílky vyšleháme na tuhý sníh, postupně vyšleháme cukr, žloutky, mouku smíchanou s práškem do pečiva, přidáváme vodu a olej.
  2. Hmotu rozdělíme na polovinu a upečeme 2 tenké těsta na plechu na pečení. Pečeme při teplotě 170 stupňů 10 - 15 minut.
  3. 2 celá vejce vyšleháme ve vodní lázni s cukrem do pěny, přidáme rozpuštěnou čokoládu a necháme vychladnout. Do chladné hmoty přidáme máslo a vyšleháme mixérem.
  4. Upečené těsta potřeme připraveným krémem, nakrájíme na proužky a opatrně nožem srolujeme.
  5. Když uděláme jednu roli, odkrojíme a pokračujeme dál.
  6. Každou rolku obalíme v dipu (mléko ohřejeme, přidáme cukr, na kousky nalámanou čokoládu a mícháním ji rozpustíme. Když je čokoláda rozpuštěná, přidáme máslo a mícháním ho také rozpustíme) a následně obalíme v kokosu.