Oblíbená levandulová domácí zmrzlina

Vyzkoušejte neodolatelnou levandulovou zmrzlinu v těchto horkých letních dnech. Zmrzlina je výborná a má jen jednu chybu. Je jí žalostně málo. Autor: Aďka

Přidal:adkas, 29.6.2016
Kategorie: Chuťovky
Oblíbená levandulová domácí zmrzlina

Suroviny

500 mlsmetana ke šlehání
100 mlmléka
170 gkondenzované mléko
100 gbílá čokoláda
3 ksžloutky
5-6 stonků čerstvé levandule

Postup přípravy

  1. Opravdu velmi jednoduchý recept. Smetanu na šlehání dáme do hrnce, přidáme slazené mléko a levanduli. Pokud nemáte čerstvou, použijte 4 KL sušené levandule.
  2. Zahřejeme, nevaříme! Necháme odstát 30 minut, pak levanduli scedíme. Žloutky vyšleháme a přidáme do smetany. Spolu vyšleháme.
  3. Dáme ohřát na mírný oheň, opět nevaříme! Přidáme nalámanou čokoládu a mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí.
  4. Pak směs přelijeme do uzavíratelné dózy. Necháme dobře vychladnout. Uzavřeme a odložíme do mrazničky. Vždy po hodině dobře promícháme (nejlépe vidličkou) a uložíme zpět do mrazničky. Promícháme každou hodinu - opakujeme minimálně 4 krát.
  5. Já jsem nechala zmrzlinu pak celou noc v mrazničce a podávala jsem na druhý den Zmrzlina je výborná a má jen jednu chybu. Je jí žalostně málo :)

Můj blog: Adkas