Obrácený dijonský řízek

Pokud máte rádi hořčici v jakékoli podobě, připravte si výborné řízky, potřené dijonskou hořčicí. Protlačené brambory jako příloha.

Přidal:admin, 31.5.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Obrácený dijonský řízek

Suroviny

Na 4 porce:
4 plátkykrkovice bez kosti (může být kýta, kotleta, plecko...)
4 lžícedijonské hořčice se zeleným pepřem
4 lžíceoleje
2 ksvejce
sůl
pepř
strouhanka
sádlo nebo jiný tuk na smažení
brambory
salát
petrželka

Postup přípravy

  1. Maso naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme z obou stran hořčicí.
  2. Na každý plátek použijeme jednu lžíci hořčice. Uložíme do misky, zakápneme olejem a necháme v chladu odpočívat 2 až 3 hodiny.
  3. Vejce si rozšleháme s trochou soli. Maso vyjmeme z marinády a obalíme z obou stran ve strouhance a rukou pořádně strouhanku vtlačíme do masa.
  4. Poté maso protáhneme ve vejcích a na rozpáleném tuku pozvolna smažíme z obou stran dozlatova. Podáváme s bramborami a salátem.

Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé
kuchařky - Naďa Indruchová

Zdroj: Vaření s Tomem