Obrácený švestkový koláček se zakysanou smetanou

Obrácený švestkový koláček se zakysanou smetanou. Vynikajíci.

Přidal:admin, 14.9.2015
Kategorie: Koláče, cukroví
Obrácený švestkový koláček se zakysanou smetanou

Suroviny

Budeme potřebovat:
10 lžickr. cukr
3 ksvejce
12 lžicpolohrubá měkka
12 lžicmléko
3 lžíceolej
1 bal.prášek do pečiva
2 lžícekakao
500 gšvestky
3 lžícedětská krupice
500 gzakysaná smetana
2 bal.vanilkový cukr

Postup přípravy

  1. Připravíme si plech na pečení, který vyložíme pečícím papírem. Švestky překrojíme na polovinu, pecku vyjmeme a poklademe je řeznou stranou nahoru.
  2. Posypeme je cukrem (3-4 lžíce) a dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 200 stupňů 10 minut. Po upečení je posypeme dětskou krupicí.
  3. Vajíčka s cukrem utřeme do pěny, přidáme mléko, mouku, prášek do pečiva a nakonec olej. Polovinu těsta nalijeme na švestky a do druhé poloviny přidáme kakao. Promícháme a navrstvíme na světlé těsto.
  4. Pečeme při teplotě 200 stupňů 15 minut. Upečený koláč necháme vychladnout a otočíme ho vzhůru nohama. Vrch potřeme zakysanou smetanou, do které jsme přidali vanilkový cukr. Dobrou chuť!

Zdroj: Coolinarika